Aviator Energy Oyun Rehberi

Aviator Energy Oyunu Nasıl Oynanır?

Ailenizle ya da arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bir masa oyunu mu arıyorsunuz? Aviator energy oyunu tam size göre. Ortalama 1-2 saat süren bu masa oyunu 10 yaş üzeri herkes için uygundur. Oynaması da oldukça basittir. Başlarda karmaşık gelebilir ama oynamaya başladıktan sonra aviator energy oyununu hemen kavrayacaksınız.

Aviator Energy Kullanım Kılavuzu

Oyun kutusunun içinde kuralları içeren bir kitapçık mevcut. Bütün detayları bu kitapçıktan öğrenmeniz mümkün. Ama oyuna dair genel bir fikriniz olması açısından nasıl oynayacağınızı madde madde sıraladık:

  • Öncelikle en az 2 kişiye ihtiyacınız var. Oyuncu limiti 6’dır.
  • Oynamak için oyun tahtasını uygun bir zemine yerleştirin.
  • Oyunda temel amaç haritadaki temel bölgeleri ele geçirmektedir. Bunun için savaş uçaklarını kullanacaksınız.
  • Savaş kartlarını karıştırıp her oyuncuya 2 adet verip gerisini kenara koyun.
  • Görev ve olay kartlarını da aynı şekilde oyun tahtasına yerleştirin.
  • Her turda bir kart seçersiniz.
  • Seçtiğiniz karta göre enerji fişleri kullanarak savunma ya da saldırı yapmanız gerekir.
  • Saldırıların sonuçlarını zar atarak belirlersiniz.
  • Oyun turları tamamlandığında en fazla bölgeyi elinde tutan galip olacaktır.

Oyunda mevcut olay kartları da oyunun akışına etki etmektedir. Bu kartlardan çıkanlar size avantaj ya da dejavantaj sağlayabilir.

Oyun Kutusunda Neler Var?

Aviator Energy oyunu kutusuyla beraber gelir. Bu kutunun içinden çıkacaklar şunlardır:

  • 80’e 60 cm boyutunda bir dünya haritası oyun tahtası. Bu tahta oyunu oynayacağınız alandır. Görev, uçak ve olay kartları için kart koyma alanı mevcuttur.
  • Versiyona göre 60 ve üzeri savaş uçağı kartı. Eski ve modern uçak modelleri mevcuttur. Modele göre özellikleri değişmektedir. Kimisinin savunma yönü güçlüyken kimi savunmada avantaj verebilir. Bunlar savunma ve saldırı amacıyla kullanılır.
  • 20+ görev kartı. Oyununun temel görevi yanında size fayda getirecek yan görevler sunarlar. Fazladan tur oynama hakkı gibi avantajlar sağlarlar.
  • 20+ olay kartı. Oyunun kaderini değiştirebilen olayları barındırır. Bunlar olumlu ya da olumsuz olabilirler.
  • Zarlar.
  • Enerji fişleri. Bunları yakıt olarak düşünebilirsiniz.
  • Böllge kontrol işaretçisi. 6 adettir.
  • Son olarak oyunun nasıl oynandığını ve kurallarını içeren kitapçık. Kurallar herkesin anlayabileceği şekilde basit bir şekilde anlatılmıştır.

Oyunun bütün malzemeleri en kaliteli materyallerden yapılmıştır. Oyun tahtası mukavva ve plastik karışımından yapılmıştır. Üzerinde zarların tahta dışına taşmasını zorlaştıracak şekilde tırtıklı desen bulunur. Bu desen göze batmaz. Ayrıca kartlar için de kartlık ve bunun haricinde tahtanın üzerinde ufak boşluk şekilde yer bırakılmıştır. Enerji fişleri için de yer bırakılmıştır.

Aviator Energy oyunu malzemeleri tamamen geri dönüşüm ürünlerinden elde edilmiştir. Eğlenirken ayrıca doğayı da korumuş olursunuz. Hemen oyunu edinin ve eğlenmeye başlayın!

TDK kurallarına göre dahi anlamındaki de bağlaç olan de bağlaç olan ki soru edatı olan mi .

Bu ifadenin literatürdeki basılı örnekleri de bu kuralın Türkçede yerleşmiş olduğunu göstermektedir:

_______________

Metrekare Nasıl Yazılı
Üslü Sayı Yazma
Heryer Nasıl Yazılır
Allah Arapça Yazılışı
Küçük-Eşittir İşareti Nasıl Yazılır
Kalp Emoji Kopyala

Bu sitede sadece TDK yazım kılavuzu esas alınmamıştır çünkü 1985 tarihli TDK İmla Kılavuzu, en başta "yazım" yerine "imla" kelimesine geri dönmeyi tercih etmiş olmasıyla büyük tartışmalar başlatmıştır; . ve TDK, 1985'ten sonra yayınevlerin tek başvuru kaynağı olma özelliğini kaybetmiştir. 1980 öncesi TDK üyelerinin eseri olan Ana Yazım Kılavuzu ve Dil Derneği Yazım Kılavuzu, yayıncıların tamamına yakınının temel başvuru kaynağı olmuştur. Dolayısıyla iki kurumun yazım önerilerinin birbirini tutmadığı durumlarda ilgili genel yazım kuralının uygulanışına ve literatürde baskın gelmiş olan yaygınlığa da bakarak önerilerde bulunulmaktadır. Alıntıların pek çok yaygın kabulü göstermek içindir. Zira dil, masa başında tasarlanan bir düzen değil, son tahlilde o dili konuşanların şekillendirdiği konvansiyonel bir yapıdır.

Sitede yapılan yazım önerilerine yönelik itirazlarınızı yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Benim de diyeceklerim var!" diyorsanız buyrun