Adliyeye Dilekçe Nasıl Yazılır?

Adliyeye giden kişi eğer birisinden şikayetçi ise ya da başkasına karşı işlenmiş bir suçu bildirecekse dilekçeyi nöbetçi savcılığa hitaben yazmalıdır.





Nöbetçi savcılığa dilekçe örneği:







Bir şikayette ya da suç ihbarında bulunulmayacaksa, birine karşı dava açmak için ya da icra takibi başlatmak için adliyeye gidilecekse öncesinde bir hukukçuya, mümkünse bir avukata danışılması önemlidir çünkü yanlış açılmış bir dava hem dava masrafı hem karşı tarafın vekalet ücreti alacağı şeklinde çok pahalıya mal olabilir.


En basiti, birçok alacak için öncelikle noterden ihtarname göndermeden açılan dava haksız sayılır ve haklıyken bile davayı kaybetme sebebi olur. Bazı davalarda da önceden arabulucuya gitme şartı vardır. Arabulucuya gitmeden mahkemeye dilekçe verilmesi halinde davayı açan kişi haklı olsa bile sırf doğru sırayı izlemediği için açtığı davayı kaybedebilir.


Bu sebeplerden dolayı, özel hukuk ilişkilerinden doğan adli süreçler için bir avukata danışmak önemlidir.


Eğer davayı bir devlet kurumuna karşı açacaksanız da o zaman ilgili devlet kurumuna itirazda bulunma şartı vardır. Bunu yerine getirmeyen davacı da, meselede haklı olduğu halde davayı usulden kaybedebilir.


Tüm bu sebeplerden dolayı, eğer doğrudan cumhuriyet savcılığına gidip bir suçu bildirmeniz söz konusu değilse önce mutlaka bir avukata danışın.



İstanbulAnadoluJusticePalace


_______________


Tik İşareti Kopyala

Üslü Sayı Yazma

Heryer Nasıl Yazılır

Allah Arapça Yazılışı

Klavyede Şapkalı A Yapmak



Bu sitede salt TDK imla kılavuzu esas alınmamıştır. Zira TDK, 1985'ten sonra yayınevlerin başvuru kaynağı olma özelliğini kaybetmiştir. 1980 öncesi TDK üyelerinin eseri olan Ana Yazım Kılavuzu ve Dil Derneği Yazım Kılavuzu, yayıncıların tamamına yakınının temel başvuru kaynağı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Benim de diyeceklerim var!" diyorsanız buyrun